Майбутні оновлення в Дії: які послуги будуть доступні українцям вже зовсім скоро

У застосунку наразі можна знайти 14 цифрових документів і більше 30 сервісів, а на порталі - понад 100 послуг. Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації, повідомив про те, які оновлення можна очікувати в Дії найближчим часом. 

Він підкреслив, що завдяки цій платформі цифрова трансформація стала невід'ємною частиною культури. Тепер урядовці змагаються, хто швидше впровадить електронні сервіси, тоді як українці звикли до того, що більшість послуг можна отримати в декілька кліків на смартфоні. У Дії вже доступні понад 90% найбільш популярних сервісів, а Федоров оголосив, які ще послуги будуть доступні найближчим часом:

Розмитнення авто в Дії

Впровадження сервісу розмитнення автомобілів в Дії є одним із найбільш очікуваних сервісів, які зроблять процес розмитнення більш прозорим і швидким, уникнувши будь-яких суб'єктивних рішень з боку митниці та впливу людського фактора. Цей сервіс враховуватиме лише об'єктивні характеристики, які не можна змінити чи спотворити митником.

Онлайн-шлюб у Дії

За допомогою цієї послуги українці зможуть укладати шлюб не виходячи з дому, навіть якщо вони перебувають у різних містах зі своїми коханими.

Сервіси для ветеранів

Нові сервіси для ветеранів нададуть можливість отримати онлайн-статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України.

Кабінет пацієнта і медичні пуші

Цей сервіс дозволить користувачам зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) через Дію, а потім вибрати лікаря та підписати декларацію з ним. Крім того, повідомлення від ЕСОЗ будуть надходити також у Дію.

Відкритий код Дії

Цей сервіс допоможе експортувати застосунок в інші країни та забезпечить супровід під час його інтеграції. Крім того, він дозволить IT-спільноті долучитися до аналізу коду та пропонувати зміни чи покращення, що сприятиме подальшому розвитку та оптимізації застосунка.

Більше документів у застосунку

Цей сервіс включатиме в себе освітні атестати і дипломи, а також актові записи цивільного стану про народження, зміну імені, шлюб та розлучення. Окрім того, у сервісі буде можливість переглядати свідоцтво про народження дитини, а також інформацію про батьків, включаючи власне свідоцтво про народження батьків та інформацію про дітей старше 18 років.

Дія.Підпис для юридичних осіб

Найбезпечніший електронний підпис стане доступний для використання і в бізнесі. Це допоможе прискорити процеси та забезпечити прозорість дій підприємців.

Дія для партнерів

Новий сценарій інтеграції передбачає можливість партнерам авторизувати користувачів Дії, отримуючи їх персональні дані, такі як ПІБ, номер телефону і електронна пошта.


Теги: інновації

Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини