Вінниця зустрічає Героя на щиті та віддає останню шану Захиснику Олександру Фігурному

У період Революції Гідності Олександр Володимирович активно брав участь у подіях на майдані, формуючи українську історію., а коли почалось повномасштабне вторгнення, в перших лавах, добровольцем, рушив на захист Батьківщини. Він воював у складі 14-ї бригади оперативного призначення "Червона калина" Національної гвардії України від березні 2022 року. Після проходження навчання у Великій Британії він очолив групу ударних БпЛА на передовій. Трагічно загинув 7 лютого під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Захиснику було всього 41...

Олександр Фігурний народився 13 вересня 1982 року. Закінчив Вінницький технічний ліцей, а потім із відзнакою – Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського за спеціальністю «Трудове навчання та технології». Працював у IT-сфері, створив сім’ю та ростив сина.

«Олександр захоплювався спортом. Брав участь у марафонських забігах, велосипедних гонках, сплавах на байдарках, а також підіймався у гори. Для нього популяризація здорового способу життя була надважливою метою. До занять спортом долучав як свого сина, так племінників і похресників. А ще – усіма силами прищеплював дітям любов до України, яку так щиро любив сам. Із родиною багато подорожував, їх можна було побачити на різноманітних етнофестивалях на підтримку самобутніх традицій, – розповідають рідні полеглого Героя. – На війну Олександр пішов добровольцем, бо розумів, що у нього маленький син. Хотів залишити йому майбутнє у вільній, незалежній Україні…»

Друзі памʼятають його як людину честі й борця за справедливість. Він завжди тримав слово і був готовий підставити плече підтримки.

Вінницька міська рада також інформає, що церемонія прощання з Олександром Фігурним розпочнеться о 12:00 у поминальній залі за адресою: вул. А. Медвідь, 2.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!



Переглядів: 705
Поширень: 0

Останні новини