У бібліотеках Вінниці проходить акція до Міжнародного дня дарування книг: деталі

Сьогодні, 14 лютого, світ святкує Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Це свято об'єднує тих, хто дарує книги, і тих, хто поширює любов до читання. Тому книгозбірні Вінницької міської централізованої бібліотечної системи запрошують приєднатися до акції "Book з добрих рук". Усі бажаючі можуть приносити книги у міські бібліотеки. Вони можуть призначатись як для дітей, так і для дорослих, українською мовою або перекладені.

За інформацією Вінницької міської ради, започаткований у 2012 році, Міжнародний день дарування книг швидко став хорошою традицією в понад 30 країнах. Основна мета цього свята полягає в тому, щоб стимулювати людей по всьому світу дарувати книги, наголошуючи на тому, що вони залишаються цінними навіть у цифрову епоху. Книга стала актуальною навіть під час повномасштабної війни. Вона є інструментом психологічної реабілітації та способом подолання складних життєвих ситуацій.

«Цей день важливий для людей, які розуміють і цінують книгу як предмет не тільки матеріальної, а насамперед духовної цінності. Плекають ті почуття та емоції, які дарують читачам книги. У кожного книголюба вдома є примірники, які вже прочитані, але вони можуть принести радість ще багатьом пошановувачам читання. Тож запрошуємо поділитись ними із іншими людьми, які захоплюються читанням та чекають на новинки. Кожен книжковий дар – цінний для нас, адже дає можливість продовжити життя книгам, які будуть знову і знову радувати користувачів!» – говорить директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.

Відсьогодні всі охочі зможуть долучитися до акції «Book з добрих рук», спрямованої на поповнення фондів бібліотек новими виданнями. Важливо відзначити, що книги можна приносити не лише протягом дня, а й у будь-який інший час впродовж усього року.

«Стаємо щедрими дарувальниками книжкових шедеврів один одному. Поширюймо культуру читання, що є важливим фактором для освіти та розвитку особистості. Дарування вже прочитаних книг дозволяє їм отримати нове життя та радувати нових читачів», – зазначає Олена Заквацька.


Теги: книги

Переглядів: 409
Поширень: 0

Останні новини