Штрафи за залишене будівельне сміття на контейнерних майданчиках: як правильно утилізувати будівельні відходи

У відповідності до Правил благоустрою Вінниці, на територіях контейнерних майданчиків, призначених для сміття, обов'язково має підтримуватись чистота та порядок. Будь-яке забруднення цих майданчиків будівельним сміттям вважається порушенням, за яке передбачений штраф у розмірі від 1 360 до 1 700 гривень, - повідомляє міська рада.

Комунальне підприємство "ЕкоВін" повідомляє, що вивезення будівельних відходів не включене у стандартні тарифи за обробку твердих побутових відходів. Отже, мешканцям Вінниці необхідно самостійно замовити вивезення цих відходів за окрему плату. Це стосується жителів ОСББ та приватного сектору.

«Якщо говорити про жителів багатоповерхівок, вони можуть замовити відповідну послугу в представників управлінської компанії чи ОСББ, які обслуговують будинок. Якщо є можливість вивезти будівельні відходи самостійно на міський полігон – потрібно спершу придбати спеціальний талон, який, власне, дає право заїзду на територію полігону та вивозу сміття. Талон можна придбати на КУП "ЕкоВін"», – розповів директор «ЕкоВіну» Петро Гриневич.

Вартість такої послуги складає 36,53 грн за 1 метр кубічний відходів.

Додаткову інформацію можна отримати за ном. тел.: (067) 53 52 582 – приймальня КУП «ЕкоВін».

КП «Муніципальна варта» просить вінничан у разі виявлення порушень надсилати фото та відеоматеріали на вайбер за номером 067-410-21-01.



Переглядів: 567
Поширень: 0

Останні новини