Укрпошта готує поштовий випуск до десятої річниці російсько-української війни

 “Укрпошта” напередодні десятої річниці війни та другої річниці повномасштабного вторгнення Росії, 23 лютого, представить поштовий випуск “І буде весна!”.

Про це повідомляє пресслужба національного поштового оператора.

Погашення штемпелем “Перший день” пройде 23 лютого в Києві на головпоштамті та на лівобережному поштамті. Спецпогашення відбудеться у всіх регіонах України. Зазначається, що штемпелі АР Крим та м. Севастополь прикріплені до Києва, Луганської області — до Покровська Донецької області.

Як розповіли в “Укрпошті”, на поштовому блоці “І буде весна!” відтворені одні з найвідоміших та знакових світлин воєнного часу:

захоплення аеропорту “Бельбек” — фотографія війни, розпочатої з окупації Криму в 2014 році, польського художника Kуби Камінського. Цей знімок фотографу вдалося приховати від російських загарбників, завдяки чому світлину побачив увесь світ; воїн у променях сонця на “Азовсталі” — автопортрет, зроблений захисником із позивним “Орест” Дмитром Козацьким у травні 2022 року під час оборони Маріупольської “фортеці”; фото з весілля медиків-волонтерів на весні 2022 року у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові, автора Сергія Бобка; світлина рук піхотинця 28-ї бригади з позивним “Сніжок”, яке зафіксував Максим Дондюк за кілька сотень метрів від окопів окупантів РФ на околиці Бахмута в березні 2023 році.

Зазначається, що ці знімки побачив увесь світ, вони були високо оцінені міжнародною спільнотою та відзначені нагородами. Так, фото “Захоплення аеропорту “Бельбек” посіло перше місце в конкурсі Grand Press Photo 2014; “Світло переможе!” та “Кохання не спинити!” увійшли до переліку найкращих світлин 2022 року за версією газети The Guardian; знімок “Руки піхотинця” потрапив до добірки найкращих фотографій 2023 року за рейтингом журналу Time.

Тираж блоку — 250 000 примірників, вартість — 90 грн. Тираж конверта “Перший день” — 50 000 примірників. Випуск також містить художній конверт, 4 картки, презентаційну папку і сувенірну рамку.

Дизайнер поштового блоку, карток, конвертів та штемпелів — Володимир Таран.

Відсьогодні в поштовому маркеті відкривається передзамовлення на поштовий набір. Відправлення замовлень розпочнеться після 23 лютого — дати введення випуску в обіг.

Усі охочі попередньо можуть купувати конверт “Перший день”, відправлення якого, на відміну від блоку, здійснюватиметься за фактом замовлення. Власники філателістичних абонементів вже отримали посилання на оплату цього поштового випуску на свої електронні скриньки.

Крім того, 23 лютого одночасно з продажем випуску “І буде весна!” у Поштовому маркеті відкриється продаж благодійного набору, який міститиме новий зразок презентаційної папки “ПТН ПНХ! Бородянка” з комплектом, випущеним “Укрпоштою” 24 лютого 2023 року, а також папку “І буде весна!”. Кількість наборів обмежена — 500 шт. 1000 грн від продажу кожного набору будуть направлені “Укрпоштою” на облаштування шкільних укриттів.



Переглядів: 493
Поширень: 0

Останні новини