ЄС виділив Україні 75 млн євро гуманітарної допомоги: на що підуть кошти

Європейський союз виділив 83 мільйони євро гуманітарної для підтримки цивільних, які постраждали від війни. Більшу частину коштів передадуть Україні.

Про це повідомили на офіційному сайті Єврокомісії.

Як зазначається, "цілеспрямовані атаки РФ на ключову енергетичну та цивільну інфраструктуру України, таку як лікарні, школи та електромережі, серйозно ускладнюють доступ людей до основних послуг",

"З кожним новим обстрілом все більше українців залишаються без даху над головою і потребують допомоги й притулку в морозних умовах. За оцінками, 14,6 мільйона людей в Україні потребують гуманітарної допомоги, це нове фінансування надходить у вирішальний час", — вказали в ЄК.

З 83 мільйонів євро гуманітарного фінансування 75 мільйонів євро буде виділено на гуманітарні проєкти в Україні. Мовиться про надання екстреної допомоги, включаючи доступ до основних потреб, таких як притулок, послуги захисту, чиста вода, освіта та охорона здоров'я.

"У основі гуманітарної стратегії Європейського союзу в Україні сьогодні лежить захист людей, які постраждали від війни, особливо тих, хто живе поблизу прифронтових зон", — підкреслили в Єврокомісії.

Загальний розмір гуманітарної допомоги від ЄС

З урахуванням нового фінансування, оголошеного 20 лютого, ЄК виділила загалом 926 мільйонів євро гуманітарної допомоги, щоб підтримати цивільне населення, яке постраждало від війни в Україні після вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Із поточного фінансування 860 мільйонів євро було виділено на гуманітарні програми у межах України та 66 мільйонів євро на підтримку біженців, які втекли до сусідньої Молдови.



Переглядів: 488
Поширень: 0

Останні новини