У Вінниці провели транспланацію серця: подробиці

Учора, 20 лютого, спеціалісти Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова разом з колегами з Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова вдруге провели успішну трансплантацію серця.

За інформацією Віта ТБ, шанс отримав 51-річний чоловік з листа очікування. Він страждав від важкої серцевої недостатності, яка не піддавалася лікуванню.

"Загалом на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова виконано 20 трансплантацій органів від померлих донорів, з них - чотири трансплантації у 2024 році, - коментує директор медичного закладу Василь Паненко. - Безмежна шана і подяка родині донора за таке непросте, але шляхетне і правильне рішення. Завдяки цьому, лікарі отримали можливість врятувати життя пацієнтів, а реципієнти - шанс продовжити жити повноцінним життям."

Того ж дня було проведено трансплантації нирок для двох пацієнтів, які мали важкі захворювання нирок. Їх стан вимагав постійного гемодіалізу, але завдяки трансплантації вони отримали шанс на повноцінне життя.



Переглядів: 608
Поширень: 1

Останні новини