Україна отримає нову партію гуманітарної допомоги від Молдови

Україна отримає нову партію гуманітарної допомоги від Молдови, першу у 2024 році. Ця допомога складається з матеріальних цінностей та обладнання і оцінюється в 4,9 мільйона леїв (більше 250 тисяч євро).

За інформацією редакції РБК- Україна, серед товарів, які будуть передані налічується 19 електростанцій, обладнання для переливання крові, близько 80 тисяч захисних масок, дезінфікуючі засоби для рук і понад 50 тисяч свинячих і рибних консервів.

Допомога буде доставлена в Україну за допомогою команд Генерального інспекторату з надзвичайних ситуацій. На транспортні витрати виділено трохи більше 100 тисяч леїв (понад 5 тисяч євро).

Міністерство фінансів разом з Міністерством внутрішніх справ, у співпраці з Митною службою та Прикордонною поліцією, здійснить оперативне виконання усіх необхідних формальностей для перетину кордону товарів, які перевозяться.

Допомога Молдови у 2023 році

У червні 2023 року Молдова відправила вісім вантажівок гуманітарної допомоги на загальну суму 200 тисяч євро, які були призначені для ліквідації екологічних і гуманітарних наслідків, що виникли в результаті руйнування греблі Нової Каховки. Крім того, було оголошено, що Молдова планує приєднатися до міжнародного реєстру збитків внаслідок агресії РФ проти України.

Під час свого візиту до України у листопаді минулого року президент Молдови Майя Санду наголосила, що Молдові вдалося уникнути окупації лише завдяки діям українських військових.



Переглядів: 435
Поширень: 0

Останні новини