В одному із Вінницьких ліцеїв вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни

Нещодавно у вінницькому ліцеї №13 відбувся захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Учні, вчителі, рідні та гості зібралися, аби вшанувати тих, хто загинув під час трагічних подій Революції Гідності та повномасштабного вторгнення росії в Україну, повідомляє ВМР.

Розпочали зустріч із хвилини мовчання, після чого учні декламували вірші, виконували патріотичні пісні та ділилися особистими роздумами про важливість пам’яті про Героїв, які боролися за вільну та демократичну Україну.

Почесною гостею заходу стала Зою Кузьменко, матір полеглого Героя України Максима Шимка, який навчався в цій школі.

«Під час Майдану наші молоді люди пішли захищати нашу свободу та незалежність. У них стріляли на ураження і в той час, коли мій син надавав допомогу пораненим, загинув сам, – розповіла вона про тогочасні події. – Сьогодні в школах встановлюють куточки пам'яті, і я бачу, що в школі Максима вже чотирнадцять полеглих хлопців, із яких три – його однокласники».

Серед них і найкращий друг Максима Шимка Сергій Ар’янов. Хлопець від початку вторгнення росіян у 2014 році добровольцем став на захист України. На жаль, під час одного із запеклих боїв у тому ж році – воїн загинув.

«Ми завдячуємо цим Героям, які принесли найвищу жертву, щоб наша держава була вільною. Ми до кінця будемо віддані їм, і продовжуватимемо робити усе для кращої, справедливої долі України», – зауважив директор ліцею Олександр Седельов.

Як підсумувала директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, такий захід-реквієм у ліцеї №13 став щирим вшануванням пам’яті Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни, нагадавши всім присутнім про важливість збереження пам’яті про людей, які до останнього подиху мужньо боролися за світле майбутнє України та наступних поколінь.



Переглядів: 372
Поширень: 0

Останні новини