Активістів закликають долучатися до Маніфесту за безпечні дороги в Україні: які 10 вимог наводять

Кампанія «За безпечні дороги» оновила Маніфест за безпечні дороги в Україні, який склала в січні 2024 року, та закликає представників громадського сектору його підписати.

Далі маніфест передадуть представникам органів державної влади (Кабміну, Верховній Раді, офісам уповноважених). Він має стати орієнтиром – що саме варто реформувати в сфері безпеки дорожнього руху.

Ось 10 вимог від підписантів маніфесту до органів державної влади:

Переглянути систему санкцій за перевищення швидкості Розробити та запровадити систему штрафних балів Впровадити інфраструктурні зміни для підвищення безпеки доріг державного значення Запровадити посаду уповноваженого з безпеки дорожнього руху Забезпечити розвиток систем автофіксації порушень ПДР на дорогах та в населених пунктах Забезпечити надійні, повні й доступні дані про ДТП та їхніх жертв Запровадити загальнонаціональні освітні програми та просвітницькі кампанії з безпеки руху Вдосконалити державну політику щодо боротьби з керуванням транспортними засобами в стані сп’яніння Забезпечити належний контроль технічного стану транспортних засобів Реформувати систему підготовки, екзаменації та допуску водіїв до керування транспортними засобами

Щоби підписати маніфест треба заповнити форму. Ознайомитися з повним текстом маніфесту можна за посиланням.

Ініціатори маніфесту – ГО «Центр демократії і верховенства права», ГО Vision Zero, ГО U-Cycle, ініціатива «Харків для Людей», ГО «Громадський контроль», ГО Impact, ГО «Разом проти корупції». До маніфесту також долучилися Українська асоціація аудиторів безпеки автомобільних доріг та «Пасажири Києва».



Переглядів: 339
Поширень: 0

Останні новини