Відтепер придбати житло за програмою "єОселя" можна, скориставшись сертифікатом "єВідновлення"

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 10208, що дозволяє громадянам України, які втратили житло через війну, скористатися сертифікатом "єВідновлення" для придбання нового житла за програмою "єОселя", - повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Наприклад, ви отримали житловий сертифікат єВідновлення за знищене житло на 2 мільйони гривень. Однак квартира, яку хочете придбати, дорожча і коштує 3 мільйони. Раніше в такому разі потрібно було відразу доплатити з власних коштів або вибрати дешевше житло. Тепер можна частину суми угоди покрити сертифікатом єВідновлення, а на решту взяти кредит за державною програмою єОселя", - йдеться у повідомленні.

Кредитна ставка для військовослужбовців-контрактників, працівників правоохоронних органів, вчителів, медичних працівників та науковців складає 3%, а для учасників бойових дій, ветеранів, переселенців та осіб, які не мають власного житла, — 7%.

"Якщо у вас через війну зруйновано житло, подавайтеся на єВідновлення через Дію. Залишайте в застосунку заявку, щоб зафіксувати пошкодження й отримати сертифікат на нове. На іпотеку на житло також подавайтеся через Дію. Це швидко, зручно і людяно", - зазначає міністр.



Переглядів: 472
Поширень: 0

Останні новини