Впродовж 2022-2023 років у Печерському військкоматі безпідставно списували офіцерів з військової служби, зазначають у розслідуванні «Слідства.Інфо».

Журналісти зазначають, що на умовах анонімності отримали результати перевірки столичного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У документі зазначили, що у Печерському військкоматі впродовж 2022-2023 років безпідставно списали з військового обліку щонайменше 24 офіцери запасу.

«Тепер вже непридатні до військової служби чоловіки мали звання від молодшого лейтенанта до майора», – йдеться у повідомленні. Військова служба правопорядку називає безпідставним списання офіцерів запасу через порушення у самій процедурі, а також відсутність в їхніх особових справах свідоцтва про хворобу.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону у відповідь на запит журналістів повідомила, що відкрили кримінальне провадження за частиною статті «Недбале ставлення до військової служби».

Журналістам також повідомили, що провели перевірку у Голосіївському військкоматі, де теж виявили порушення і відкрили кримінальне провадження за тією ж статтею. В обох випадках досудове розслідування проводить ДБР.

У документі, який отримали журналісти, були прізвища та ініціали 24-х списаних з військового обліку офіцерів. «Зверніться у військкомат і побачите, що все на основі законів. Я не знаю, якою інформацією ви володієте, але дзвонити сюди не треба», – сказав журналістам один зі списаних з військового обліку офіцерів Дмитро Тараканов.

Журналісти також намагались отримати коментар від начальника Печерського військкомату Сергія Калугіна, але на момент публікації розслідування відповіді не отримали. «Вважаємо некоректним надавати будь-які коментарі з питань діяльності ВСП під час проведення перевірки та оцінювати її результати», – зазначили у відповідь на запит «Слідства.Інфо».