Безпілотники та спецавтівки : у Вінниці затвердили черговий пакет допомоги ЗСУ

Сьогодні, 23 лютого, під час засідання сесії міської ради депутати проголосували за чергове виділення коштів на підтримку наших Захисників та Захисниць, а також підсилення безпекових заходів у громаді.

Мова йде, зокрема, про придбання понад сотні безпілотних літальних апаратів, транспортних засобів та іншого обладнання для військових частин, Нацгвардії та правоохоронців, а також ремонт та будівництво укриттів.

Загалом на відповідні цілі з бюджету спрямували 103, 3 млн грн.

Під час сесії Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив на тому, що кожного дня Вінницька громада працює для наближення Перемоги, а також зазначив: «Зокрема, цим рішенням ми по основному пріоритету «Безпека та оборона» передбачаємо 103 млн грн, з них 27 млн грн на будівництво ще одного протирадіаційного укриття в 36-му садочку і також майже 76 млн – це на підтримку оборонців – субвенція на закупівлю обладнання особливо таким підрозділам, які сьогодні є в зоні активних бойових дій. Це «Червона калина» і «Лють» – саме та бригада, у складі якої служили Артем Іванішин та Вадим Кондратюк».

Так, із виділених близько 76 млн грн на Збройні Сили, майже 27 млн грн підуть на підсилення трьох військових частин. А саме – на придбання засобів зв’язку та трьох автомобілів для перевезення паливно-мастильних матеріалів.

Ще 20 млн грн направили на закупівлю військового обладнання відповідно до запитів оборонців.

Решту, майже 29 млн грн – на засоби для підрозділів МВС, із них 23 млн грн для в/ч Національної Гвардії, до якої входить славнозвісна штурмова бригада «Червона калина». За ці кошти воїни зможуть придбати спецавтомобіль та 102 безпілотних літальних апаратів. Також 3 млн грн виділили штурмовій бригаді «Лють» для поповнення її матеріально-технічної бази.

Крім того, пріоритетним завданням залишається безпека найменших жителів громади, що передбачає будівництво та облаштування захисних споруд для перебування малечі під час повітряної тривоги. На виконання таких робіт із бюджету спрямували суму у майже 27, 7 млн грн. Мова йде про капітальний ремонт укриття у садочку №5 та нове будівництво такої споруди у садочку №36.

Нагадаємо, загалом на пріоритет «Безпека та оборона» цьогоріч у бюджеті громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей. Загалом згідно із дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця лідирує у рейтингу обласних центрів за часткою відрахувань на Збройні Сили України.



Переглядів: 365
Поширень: 0

Останні новини