У Вінниці комунальні вживані авто переобладнають в багі для військових: деталі

Сьогодні, 23 лютого, під час засідання 42-ї сесії міської ради депутати підтримали рішення про передачу чотирьох комунальних вживаних автівок на потреби Сил безпеки та оборони України. Волонтери спільно з координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу переобладнають цей транспорт на багі для військових.

Машини сьогодні вкрай потрібні військовим і у великій кількості. Адже вони стали витратним матеріалом. І ми маємо постійні запити від оборонців на їх постачання, говорить міський голова Сергій Моргунов.

«Переобладнання старих авто в БАГІ - один з варіантів посилення мобільності військових. Багі швидкі та маневрові. Вони пристосовані для їзди по бездоріжжю. Вони не потребують багато палива, мають низьку собівартість, а також є простим в обслуговуванні та ремонті», – зауважив Сергій Моргунов.

Переобладнання старих авто в БАГІ та передача їх військовим - це новий проєкт в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Ми плануємо масштабувати його та відправити на передову десятки багі», – підсумував Сергій Моргунов.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статтей.



Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини