Обстріл енергетичних об'єктів: окупанти змінили стратегію

Окупанти змінили стратегію обстрілів. Тепер вони активно націлюються на енергетичні об'єкти в промислових областях України, щоб нанести шкоду її економіці.

Інформацію повідомляє редакція РБК-Україна.

"Якщо минулої зими вони масовано атакували енергосистему усієї країни з метою досягти блекауту держави, то цієї зими вони обрали іншу тактику - атакують певні регіони, тобто, енергосистему певних регіонів, в першу чергу, промислових. Тобто вони через енергетику намагаються вплинути на економіку, щоб зупинити найбільші виробництва", - повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Міністр підкреслив, що атаки на енергетичні об'єкти тривають щодня, особливо в регіонах, які прилягають до зони бойових дій. Галущенко зазначив, що російські сили усвідомили, що не зможуть повністю зруйнувати енергетичну систему, тому вони обрали іншу стратегію. Він також додав, що минулого року було використано до 2 тисяч ракет та дронів, проте це не призвело до руйнування енергетичної інфраструктури.

Міністр підкреслив, що внаслідок цих руйнувань у 2023 році в Україні була проведена наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за всю історію держави.

Нагадаємо, за останні тижні окупанти атакували три теплоелектростанції на сході України, деякі з них були обстріляні декілька разів.



Переглядів: 425
Поширень: 0

Останні новини