Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає звільнення в запас військовослужбовців за строковою службою після завершення їхнього терміну під час воєнного стану. 

Інформацію повідомляє Укрінформ.

Про це йдеться в картці проєкту "Про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби" (№11035) на сайті парламенту.

Згідно з цим законом, під час загальної мобілізації і дії правового режиму воєнного стану, військовослужбовці за строковою службою, у яких завершився термін служби під час воєнного стану та які отримали продовження служби поза встановленими термінами, будуть звільнені в запас у строки, визначені указом Президента. Такі особи не можуть бути призвані на військову службу протягом 12 місяців після звільнення в запас, якщо вони не висловили бажання продовжити службу.

Закон був ухвалений Верховною Радою 23 лютого. З початку дії воєнного стану, з 24 лютого 2022 року, військовий призов відбувається шляхом мобілізації, а не через нові призови на строкову службу, оскільки заборонені законодавством. Тим не менше, строковики, які були призвані до воєнного стану, продовжують залишатися на службі. Вони мають можливість переходу на службу за мобілізацією.



Переглядів: 453
Поширень: 0

Останні новини