Ексдружина звинуватила ТЦК у викраденні чоловіка з паралічем на Закарпатті: подробиці скандалу

Жінка наполягає на проведенні ще однієї ВЛК, яка має з'ясувати стан здоров'я її колишнього чоловіка.

В Україні розгорівся новий скандал через мобілізацію. Днями в соцмережах киянка Анна Либа розповіла, що на Закарпатті представники Хустського військкомату мобілізували її колишнього чоловіка, 45-річного Олександра Мартиненка, який має частковий параліч, проте, за її словами, якимось дивним чином ВЛК визнала його придатним.

Подробиці Анна Либа розповіла для ТСН.ua.

"Близько тижня тому, 20 лютого, мій колишній чоловік зателефонував та попрохав допомоги в пошуках професійного невропатолога. Я у нього запитала про те, що ж сталося, на що він відповів, що перебуває в учбовому центрі", – розповідає Анна Либа.

Вона продовжує: "Я почала збирати інформацію по крупинках та з’ясувала, що мій колишній чоловік був мобілізований 23 січня 2024 року. Він мені розповів, що його забрали просто на дорозі, витягнули з машини, били, ВЛК як такої не було – взяли кров з пальця, щоб, напевно, з’ясувати групу крові – і все".

За словами Анни, її чоловік розповів, що його тягали коридором люди в балаклавах.

"Він погано говорить, у нього перекошене обличчя. Я не лікар, щоб ставити діагноз, я все знаю з його медичних документів. У чоловіка парез (параліч) правої сторони", – перераховує хвороби Мартиненка Анна Либа.

Жінка додає: "Я добиваюсь законності під час проведення військово-лікарської комісії. Я законослухняна громадянка, я за мобілізацію для того, щоб боротися проти російської агресії. Написала заяву до правоохоронних органів для того, щоб була встановлена правда. Ми не маємо права виловлювати людей на дорозі, викрадати їх та перевозити до іншої області. Це нонсенс в європейській країні. Знаю, що чоловік працював законно, не переховувався. Наразі про те, в якому він стані – це мені не відомо. У нього є направлення на МРТ, але військова частина його не відпускає, сьогодні вранці я до нього не дозвонилася".

Закарпатський обласний ТЦК публічно поки що ніяк не прокоментував ситуацію з мобілізацією Олександра Мартиненка.

"Ситуація щодо цього мобілізованого вивчається. Поки що це інформація, яка не є підтвердженою, інформація, яка є в соцмережах. Не виключено, що офіційний коментар буде опублікований пізніше, але не виключається, що коментаря взагалі не буде, тому що джерела походження інформації про все це не викликають довіри", – повідомили ТСН.ua джерела серед закарпатських військових, які мають стосунок до мобілізації в регіоні та до Закарпатського обласного ТЦК.



Переглядів: 463
Поширень: 0

Останні новини