Окупанти знову здійснили масований обстріл Донеччини: руйнування, загиблі та поранені

Армія рф продовжує обстрілювати цивільні населені пункти на Донеччині. За останню добу стало відомо про 1561 ворожу атаку по області та 11 атак по цивільному населенню. Внаслідок обстрілів постраждало 9 населених пунктів, зокрема місто Гірник, селища Гостре, Курахівка, Очеретине, Щербинівка, села Клебан-Бик, Острівське, Предтечине, Рубіжне. 

Про це повідомляє Національна поліція України.

Загарбники використовують керовані авіабомби, РСВЗ «Смерч», ракети та артилерію. У результаті чого було пошкоджено  21 цивільний об’єкт, зокрема:

14 житлових будинків, два зерносховища,  господарські приміщення,  автомобілі.

Що відомо про обстріляні населені пункти

Обстріл Острівського, двома керованими авіабомбами типу "КАБ-250", спричинили руйнування зерносховищ. 

В Гірнику було вбито людину, а 5 цивільних осіб отримали поранення, під час обстрілу пошкоджено приватний будинок і два автомобілі.

Село Клебан-Бик стало мішенню ракетних систем "Смерч", що призвело до пошкодження 11 приватних осель. 

Місто Покровськ було обстріляне чотирма ракетами, що спричинило руйнування університету, школи, 10 багатоквартирних і чотирьох приватних будинків, пошти, двох адмінбудівель, будинку культури, теплотраси. На цей час інформації про постраждалих не надходило.

Наразі поліція та СБУ розпочали кримінальне провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Поліції вдалось евакуювати ще 6603 особи, загалом з початку обов'язкової евакуації евакуйовано 114 285 осіб, серед яких 15 231 - діти, 5 488 - люди з інвалідністю.



Переглядів: 336
Поширень: 0

Останні новини