Як українським військовим вдалось досягти такої кількості збитих літаків: відповідь Юрія Ігната

У лютому 2024 року українські війська відповіли на збільшену присутність ворожої авіації на сході України шляхом масового збиття російських літаків, - повідомляє видання РБК-Україна.

"Ворог нарастив авіаційну присутність на східному напрямку. Відповідно було реагування вищого військового керівництва. І Повітряні сили роблять те, що ви бачите. Збиваються вони (літаки РФ, - ред.) досить далеко, не будемо казати точну відстань", - повідомив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Російські пілоти, уже не так нахабніють, не так підлітають близько, - зазначає речник, -  Їм щоб бомба полетіла далі - потрібно підлетіти ближче, бо бомба планує, вона ж не має двигуна свого, вона планує і летить, знижуючись, втрачає швидкість. Тому їм (пілотам РФ, - ред.), щоб бити далі, потрібно ризикувати, ризикуючи вони потрапляють в такі історії, як сьогоднішня (збиття Су-34, - ред.)"

Крім того, Юрій Ігнат підкреслив, що в Україні починають з'являтися більше засобів для боротьби з ворогом на великій відстані, і це "дуже важливо".

Нагадаємо, сьогодні Збройні Сили повідомили про збиття трьох ворожих Су-34 на різних напрямках.


Теги: війна

Переглядів: 311
Поширень: 0

Останні новини