У Вінниці викрили чиновника, який за хабарі знімав арешти з майна боржників

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику одного з міськвідділів Державної виконавчої служби в Жмеринському районі Вінницької області. Згідно з розслідуванням, він отримував хабарі за зняття арештів з майна боржників.

Посадовець налагодив злочинну схему заробітку на тих, хто був зацікавлений у поверненні законно арештованого майна. Зазвичай, вартість таких "послуг" становила половину суми від загальної вартості майна.

Державному бюро розслідувань вдалося задокументувати вимагання та отримання посадовцем хабаря від жінки, яка заборгувала банку понад 1 мільйон гривень. У рамках виконавчого провадження її будинок площею 150 квадратних метрів, земельну ділянку під ним, два паї розміром у 5,5 гектарів та кошти на рахунках було арештовано. Загальна вартість майна становила близько 500 тисяч гривень.

Під час особистої зустрічі з жінкою чиновник запевнив, що за 250 тисяч гривень владнає її "майновими питаннями". Проте, відповідно до чинного законодавства, для зняття арешту жінка мала б спершу закрити суму заборгованості за кредитом.

"Посадовець встиг отримати першу частину хабаря у сумі 100 тис. грн. 29 лютого, під час обшуків за місцем проживання фігуранта, отримані гроші були знайдені. Він підозрюється в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.



Переглядів: 427
Поширень: 0

Останні новини