У бібліотеках Вінниці відзначили Всесвітній день письменника: як це було

Всесвітній день письменника відзначається 3 березня.

З нагоди Всесвітнього дня письменника у книгозбірнях ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» провели низку заходів.

Це творчі зустрічі, презентації книжкових виставок, огляди літератури тощо. Усі вони спрямовані на вшанування майстрів слова та популяризацію літературної творчості.

За словами директорки ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олени Заквацької, представники та представниці цієї культурної галузі – очі, думки та совість суспільства.

«Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, мають справу з літературними творами, адже сценарій до фільму, статті в журналі або газеті – це також результат праці письменника», – каже Олена Заквацька.

У межах відзначення Дня письменника у книгозбірнях міста провели декілька творчих зустрічей. Зокрема, у бібліотеці-філії № 6 відбувся літературно-мистецький вечір «Письменник не той, хто багато пише, а той, кого багато читають». На подію були запрошені вінницькі поети – Людмила Качуровська, Світлана Сирена, Олег Крушельницький, Аліса Іванова, Тетяна Ліщишина.

Під час заходу гості обмінювалися власними літературними творами різнопланової тематики. Поети підтримували один одного оплесками та добрими словами.

Як зазначають організатори, зустріч творчих людей пройшла цікаво та натхненно, за душевними розмовами у затишній та доброзичливій атмосфері.

А у бібліотеці-філії № 12 провели літературний подіум «Історії талановитих письменників». Тут присутні дізналися чимало цікавих історій про своїх улюблених письменників та ознайомилися з їхніми творами, які є в наявності у фонді бібліотеки.

Також Олена Заквацька зазначила, що впродовж року у бібліотеках Вінницької міської централізованої бібліотечної системи організовують багато літературних заходів, авторських читань тощо з метою популяризації творчості місцевих письменників та поетів.

«Літературна творчість про рідний край відіграє важливу роль у збереженні та популяризації культурної спадщини, ідентичності та традицій кожного народу. Літературні твори формують наше уявлення про світ навколо нас та допомагають зберегти й передати наступним поколінням цінності нашої рідної Вінниччини», – каже вона.



Переглядів: 400
Поширень: 0

Останні новини