У Львові провідник відмовився пускати у вагон жінок, бо першим має зайти чоловік: реакція Укрзалізниці

Під час посадки на поїзд "Львів-Запоріжжя" у вівторок, 5 березня, провідник Укрзалізниці відмовив у вході жінкам до того моменту, поки у вагон не зайде чоловік. Жінкам вдалось зайти тільки тоді, коли Ірина Бобик повідомила, що є військовою. Укрзалізниця  вже відреагувала на ситуацію.

За інформацією редакції lviv.media, Ірина Бобик, яка перебуває у післяопераційній відпустці, зазначила, що змушена часто користуватися потягами. Під час посадки на поїзд "Львів-Запоріжжя", провідник відмовився впускати пасажирок до вагону, стверджуючи, що першим має зайти чоловік. Ірина зазначила, що на пероні були лише жінки, тому вони змушені були чекати на посадку.

“Укрзалізниця, чи не могли б ви провести інструктаж серед ваших провідників про недопустимість проявів сексизму на робочому місці? На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі, і що жінки теж люди) пан провідник не реагував”, — прокоментувала військова.

Ірина Бобик зазначила, що провідник впустив у вагон жінок лише після того, як вона повідомила, що є чинною військовослужбовицею. “Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?”, — написала Ірина Бобик.

Пресслужба Укрзалізниці вже відреагувала на інцидент, висловивши вибачення за спричинені незручності та обіцяла розібратися у ситуації. Вони також повідомили, що компанія дотримується принципу рівноправності і працює над підвищенням кваліфікації провідників.

“Ми обов'язково привернемо їхню увагу до поточної ситуації та проведемо процес перевиховання, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому. Ми не забобонні і серйозно ставимося до даного випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів”, — прокоментували у пресслужбі Укрзалізниці.


Теги: військові

Переглядів: 429
Поширень: 0

Останні новини