Вінничанка викрала чужу банківську карту та розраховувалась нею протягом року: що їй загрожує

В одному із банкоматів міста, 39-річна жінка викрала чужу банківську картку і розраховувалась нею більше року. 

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що у лютому 2022 року жителька Крижопільської територіальної громади випадково залишила свою банківську картку у банкоматі обласного центру. Пізніше цю картку помітила та викрала зловмисниця. Фігурантка використовувала безконтактну платіжну систему PayPass, що дозволяє здійснювати оплату без введення пароля, для придбання товарів у різних магазинах міста Вінниці протягом тривалого періоду.

Під час оперативно-розшукових заходів оперативники відділу поліції № 1 Вінницького райуправління встановили місця, де була використана викрадена банківська картка, а також особу зловмисниці. Виявилось, що це 39-річна вінничанка, яка мала попередні судимості та вільно користувалася коштами на власний розсуд.

Всього жінка була причетна до 97 окремих випадків використання чужих грошових коштів з викраденої картки. Сума матеріального збитку перевищує 156 тисяч гривень.

"Слідчі відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Вінницька окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у цьому випадку.

"Закликаємо громадян бути уважними та обережними! Якщо ви не можете знайти свою банківську картку, краще одразу її заблокувати через мобільний додаток або за допомогою контакт центру вашого банку та перерахувати наявні на ній гроші на інший рахунок", - закликають правоохоронці.



Переглядів: 314
Поширень: 0

Останні новини