СБУ оприлюднили фото готового модифікованого морського дрону «Sea Baby»

Прес-служба Служби безпеки України показали  перший морський дрон, що був створений завдяки масштабному волонтерському збору.

Цей проєкт був організований за допомогою фандрейзингової платформи UNITED24, спільно з monobank і відомими волонтерами. Благодійний внесок українського бізнесу, міжнародних донорів і громадян України дозволив зібрати практично 300 мільйонів гривень на закупівлю 35 морських дронів СБУ з назвою "Sea Baby".

Перший зразок у цій партії, який був представлений під час тестувань СБУ, отримав назву "Авдіївка". Він відрізняється від попереднього покоління, включаючи зовнішній вигляд. "Sea Baby" 2024 року випуску - це дрон нового покоління, який є вдосконаленим і ще більш смертоносним для ворога.

«Майбутнє саме за технологічними підходами у війні. СБУ сьогодні намагається бути першою в цьому напрямку, і це реально вдається. У лавах служби ми виростили унікальних фахівців з морських дронів, аби й далі вдосконалювати і масштабувати роботу з очищення Чорного моря від ворога. Наша задача: знищувати окупантів і наближати Перемогу», - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Кожен морський дрон, включаючи "Авдіївку", пройде повний цикл морських випробувань. Під час цього процесу команда розробників СБУ буде адаптувати новітнє бортове озброєння, спеціально сконструйоване та виготовлене для використання на різноманітних платформах, якими є «Sea Baby».

«Новий «SeaBaby 2024» має вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність. Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів. СБУ задумувала цей дрон як універсальну платформу, на якій буде розміщуватися різне озброєння», – розповів «Хантер», бригадний генерал СБУ.

Зазначається, що саме за допомогою морських дронів СБУ підірвала Кримський міст і вразила в цілому 11 російських військових кораблів.


Теги: війна

Переглядів: 318
Поширень: 0

Останні новини