Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова облради В'ячеслав Соколовий відвідали медичний заклад, де проходять реабілітацію військові

Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова обласної ради В'ячеслав Соколовий відвідали медичний заклад, де проходять реабілітацію військові, а також обговорили потреби лікарні з керівництвом.

Сергій Моргунов повідомив, що уже на найближчому засіданні сесії ВМР планується розглянути питання щодо виділення коштів з міського бюджету на облаштування комфортного та інклюзивного простору у цьому реабілітаційному центрі.

«Ми як громада уже маємо позитивний досвід співпраці із такими медичними заклади, – розповів Сергій Моргунов. – Сьогодні ми побачили, в яких умовах оздоровлюються наші Захисники і Захисниці. Маємо домовленості із керівництвом закладу щодо облаштування басейну, який є необхідним у реабілітації наших військових. Також будемо спільно працювати, аби зробити цей простір інклюзивним та доступним».

Окрім цього, додатково розроблятиметься механізм, що дозволить вінницьким лікарям проходити стажування у містах-партнерах Вінниці, таких як Нанс, Мюнстер та Карлсруе. У реабілітаційному центрі з пацієнтами наразі працюють лікарі фізичної реабілітаційної медицини, ерготерапевти, фізичні терапевти.

Голова обласної ради В'ячеслав Соколовий підкреслює, що пріоритетним завданням у Вінниці та області є надання допомоги і підтримки військовим, які повертаються у громаду.

Джерело: ВМР



Переглядів: 302
Поширень: 0

Останні новини