Одна з найбільших оборонних компаній у Європі готова інвестувати мільйони євро у виробництво боєприпасів в Україні

Один із найбільших у Європі виробників зброї пропонує Україні наростити власне виробництво важких боєприпасів на тлі скорочення західної допомоги, повідомляє Bloomberg.

За словами власника і головного виконавчого директора Міхала Стрнада, Czechoslovak Group AS хотіла б інвестувати «сотні мільйонів євро» в Україну.

Як відомо, CSG веде переговори з «Укроборонпромом» щодо потенційної співпраці та шукає відповідні місця для виробництва артилерійських і танкових снарядів, а також важкої техніки.

Через те, що в України закінчуються запаси, а допомога США блокується у Конгресі, європейські країни намагаються заповнити прогалину власними запасами, а також уже наявними закупівлями з-за меж континенту. Зі слів Стрнада, CSG збільшила виробництво боєприпасів великого калібру на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії більш ніж у 10 разів після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

«Якщо у нас буде угода, ми передамо наші технології в Україну. Таким чином ми могли б використати їхні можливості та людей для збільшення виробництва артилерійських і танкових боєприпасів».



Переглядів: 396
Поширень: 0

Останні новини