Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував протест фермерів 6 березня у Варшаві

Сьогодні, 7 березня, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск виступив на прес-конференції, де прокоментував протест фермерів, що відбувався 6 березня у Варшаві.

«Наразі ми намагаємося знайти рішення, які дозволять польським фермерам зітхнути з полегшенням, коли йдеться про найболючіші для них пункти, передбачені Зеленим курсом», — сказав Туск. Він підкреслив, що хоче бути «дуже обережним з оголошеннями». «Занадто багато політиків у минулому в Польщі затьмарювали картину і не говорили правди про наслідки різних рішень, пов’язаних, зокрема, з сільським господарством і Зеленим курсом», – сказав він.

Прем'єр-міністр Польщі також згадав заворушення в середу під час протесту фермерів у Варшаві.

«Усі бачили, що відбувається у Варшаві. Були протестувальними, були також активісти «Солідарності» на чолі з Пьотром Дудою, а ще були люди, які вчиняли акти насильства проти правоохоронців в з політичних чи інших причин», – сказав Туск.

На запитання, чи через протести середи та хуліганство подальші переговори з фермерами не закінчаться провалом, тим паче, що фермери анонсували ще одну демонстрацію 30 березня, Туск відповів: «Я не буду спілкуватися з хуліганами, я буду говорити лише з фермерами. Ті, хто порушив закон під час акції, ті, хто спричинив такі трагедії, як-от важке поранення поліцейського, якого вдарили каменем, будуть притягнуті до юридичної відповідальності. Я ставлюся до них не як до демонстрантів-аграріїв, а як до людей, які порушили закон», – сказав Туск.

Туск підкреслив, що він дбає «не про символічну дію», а про те, щоб «Польща призвела до зміни європейської політики, а для цього необхідно, щоб польський фермер почувався в безпеці. Я маю підстави вірити, що значною мірою ми зможемо отримати результати, які також повинні задовольнити польських фермерів», – сказав глава польського уряду. За його словами, «якщо хтось все-таки хоче протестувати, то це його право, якщо він не порушує регламент у такий демонстративний спосіб, як деякі учасники мітингу вчора».


Переглядів: 335
Поширень: 0

Останні новини