Вінниця сьогодні прощається із Захисником Юрієм Марчуком

Військовослужбовець 5-ї окремої танкової бригади, командир відділення взводу, молодший сержант – Юрій Марчук пройшов довгий шлях у боротьбі за свободу України, але, на жаль, 28 лютого у бою поблизу села Роботине Пологівського району Запорізької області воїн отримав поранення несумісне з життям яке виявилось несумісним із життям. Герой спочив 3 березня, коли йому було 50 років…

Юрій Марчук народився у Вінниці 8 листопада 1973 року. Після закінчення школи навчався у тоді ще Вінницькому технікумі електронних приладів, а в подальшому довгий час працював у компанії «Вінницяліфт». Створив сім’ю та разом із дружиною мав двох дітей.

«Юрій від початку повномасштабного вторгнення був налаштований стати на захист Батьківщини й зробив так, як вважав за потрібне та гідним вчинком справжнього чоловіка. Його ніщо не могло спинити, – розповідає дружина полеглого Героя Діана. – На війні не боявся брати на себе відповідальність за життя побратимів. Під час виконання бойових завдань був готовий за них йти й у вогонь і у воду. А у нетривалі періоди відпочинку, намагався порадувати своїми кулінарними здібностями. Тут у пригоді ставали також його навички заядлого грибника та рибалки».

Церемонія прощання із Юрієм Марчуком розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, де за полеглим бійцем відслужать поминальну панахиду. Поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибоко співчуваємо рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!



Переглядів: 565
Поширень: 0

Останні новини