Делегація Китаю відвідала Київ

Делегація Китайської Народної Республіки на чолі зі спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм відвідала Київ.

В Офісі президента України для делегації брифінгували щодо безпеки в Україні та інших актуальних питань, повідомляють в Офісі Президента. Китайський спецпосланець вдруге відвідує Україну від початку повномасштабного вторгнення росії до України. Візит здійснювався щодо питання попередніх двосторонніх домовленостей, яких досягнули президент України Володимир Зеленський та голова КНР Сі Цзіньпін під час телефонної розмови 26 квітня 2023 року.

«Ми цінуємо партнерство з Китаєм і сподіваємося, що сьогоднішні перемовини стануть іще одним кроком до поглиблення та зміцнення наших відносин», — сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Він також додав, що важливо, що представники Китаю дізнаються про те, що відбувається з перших вуст. Цзіньпіну, зокрема, показали уламки ракети КНДР, якою Росія завдала удару по Україні й навели випадки грубого порушення росією Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Також китайській делегації розповіли про зусилля України в напрямку повернення незаконно затриманих російською федерацією українських громадян та вивезених з України дітей.

Також, сторони обговорювали ситуацію на ЗАЕС та загрози, до наслідків яких може призвести атомної станції російськими військами. Лі Хуєй обговорив з українськими міністрами українську формулу миру та роль Китаю у її реалізації. 


Теги: Китай

Переглядів: 312
Поширень: 0

Останні новини