Герой України з Вінниччини отримав сертифікат на квартиру від Президента

За ініціативи щодо забезпечення житлом військовослужбовців, удостоєних звання Героїв України, Президент Зеленський вручив 30 сертифікатів на отримання квартир військовими та сім'ями полеглих воїнів, яких було нагороджено цим званням посмертно.

Серед Захисників, що отримали таку винагороду за службу народу України був і герой з Вінниччини — Сергій Побережець.

Сергій Побережець народився в 1977 році у селищі Тростянець, що на Вінниччині. Він виховує трьох дітей. Чоловік присвятив військовій справі та посиленню протиповітряної оборони України 29 років життя, був учасником АТО/ООС, а нині він підполковник ЗСУ. Побережець керує роботою зенітного ракетного дивізіону, що забезпечує прикриття важливих військових та інфраструктурних об'єктів. Під його керівництвом у квітні 2022 року була відновлена ракетна техніка зенітного ракетного дивізіону, який знищує ворожі повітряні цілі. 10 жовтня 2022 року, під час масованого ракетного удару по території України, цей підрозділ знищив чотири крилаті ракети та шість «шахедів». При цьому жодна повітряна ціль не пройшла через зону ураження дивізіону у напрямку Києва та важливих об'єктів.

За свої заслуги у посиленні протиповітряної оборони Сергій Побережець був нагороджений орденом «Золота Зірка» та званням Герой України.



Переглядів: 352
Поширень: 0

Останні новини