Україна розпочала діалог з США та ЄС стосовно відновлення авіаперевезень: подробиці

Україна офіційно розпочала переговори з регуляторами США та Європейського союзу з метою відновлення пасажирських авіаперевезень у країні. Також відбуваються консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. Про це повідомив в інтерв’ю РБК-Україна віце-прем’єр з питань відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Міністр підкреслив, що наразі зарано говорити про конкретні терміни відновлення, проте українська сторона вже передає регуляторам своє бачення щодо того, як буде працювати ринок в умовах військового стану, а також свою оцінку ризиків, підходи та алгоритми.

"Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили і проводимо консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю", – сказав Кубраков.

За словами міністра, на рівні планування розглядаються різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні. 

"Нам важливо почути перший офіційний зворотній зв'язок від регуляторів", - додав міністр.

Кубраков зазначив, що є європейські авіакомпанії, які проявляють зацікавленість і бажають стати першими після відновлення роботи українського авіаринку, проте він відмовився називати їх. Крім того, ведуться перемовини з трьома українськими авіакомпаніями.

"Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна", – сказав міністр.

Щодо створення власного національного авіаційного оператора, міністр пояснив, що наразі, під час воєнного конфлікту, це не є головним пріоритетом. Проте в майбутньому до цього питання потрібно буде повернутися.



Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини