Гранати з хлорпікрином: протягом тижня росіяни 60 разів застосували хімічну зброю

За словами спікера ОСГВ «Таврія», протягом тижня російські війська близько 60 разів застосували хлорпікрин, який є забороненою Женевськими конвенціями зброєю, а від початку повномасштабного вторгнення ерефії загалом відбулося 626 хімічних атак. 

Під час Першої світової війни німецькі війська використовували хлорпікрин як сльозогінний газ. Ця хімічна речовина шкідлива для людини та всмоктується в організм під час дихання, ковтання та через шкіру.

У високих концентраціях хлорпікрин сильно подразнює легені, очі та шкіру, викликає блювоту, запаморочення, сильне запалення очей, носа, горла, дихальних шляхів, конвульсії. Також хімічна речовина викликає втрату свідомості та ураження шкіри. Усі ці симптоми виникають раптово, а у великій концентрації людина вмирає за лічені хвилини.

Зі свого боку, Командування Сил підтримки ЗСУ повідомляє, що війська росії від початку повномасштабного вторгнення здійснили вже 1068 хімічних атак на позиції українських військових.

За вчорашню добу відбулося цілих 5 хімічних атак — російські війська обстрілювали позиції ЗСУ боєприпасами з отруйними речовинами. Про це в ефірі телемарафону розповів речник ОСГВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Як повідомив Лиховій, за минулу добу зафіксували п'ять випадків, коли російські війська скидали отруйну речовину хлорпікрин із безпілотників. Усі атаки сталися на Запорізькому напрямку.

«Що стосується Запорізького напрямку і саме цього відрізка фронту, можу сказати, що є тривожна інформація: росіяни все частіше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною», — розповів речник.

Лиховій назвав це свідченням того, що росіяни не можуть отримати перевагу за допомогою конвенційної зброї і вдаються до зброї «останньої надії».



Переглядів: 346
Поширень: 0

Останні новини