У Вінниці судитимуть злочинну групу, яка обкрадала заможні квартири вінничан (фото та відео)

Під час спецоперації, яка відбулась 2 листопада, групу «гастролерів» затримали слідчі Вінницького РУП разом з оперативниками карного розшуку та бійцями КОРДу. За допомогою кримінального аналізу поліцейські встановили, що до серії крадіжок з осель вінничан причетні двоє жителів Одещини, серед яких іноземець, а також мешканець Вінниччини. Їх посібником став місцевий житель. Група ретельно готувалась до злочинів, дотримуючись усіх можливих заходів конспірації.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Зловмисники використовували таку схему: спочатку вони прибували до обласних центрів, орендували квартиру на короткий термін і вибирали об'єкти для крадіжок. Їх вибір падав на заможні будинки, після чого вони стежили за розпорядком дня мешканців. Коли власники залишали оселю, зловмисники здійснювали свій злочинний план. Два чоловіки здійснювали крадіжки в будинках, один же відповідав за спостереження за обстановкою, а водій очікував в автомобілі.

Протягом своєї діяльності зловмисники встигли проникнути щонайменше в 6 квартир і завдати потерпілим значних збитків на суму понад 2,7 млн гривень.

"За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно членів угруповання за фактом вчинення у складі організованої групи низки квартирних крадіжок на території м. Вінниця (ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України). Обвинуваченим загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу управління карного розшуку", - зазначається у повідомленні.


Теги: злочини

Переглядів: 441
Поширень: 0

Останні новини