У ГУР повідомили деталі російської пропагандистської операції «Перун»

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що пропагандисти країни-окупанта активно продовжують інформаційну операцію під назвою "Перун".

Ця операція націлена на створення дестабілізації політичної ситуації в Україні та країнах Заходу, а також на створення сприятливих умов для вирішення завдань так званої сво. Проведення операції "Перун" відбувається як на тимчасово окупованих територіях України, так і в різних регіонах рф.

У цій операції беруть участь підрозділи «федеральной служби войск национальной гвардии» країни-окупанта, а також шпигуни з «главного управлєнія развєдкі рф».

Пропагандисти кремля видають вказівки шпигунам росгвардії щодо проведення ряду заходів, зокрема йдеться про:

Дискредитацію українських та західних проукраїнських політиків, звинувачуючи їх у корупції та зраді національних інтересів.  Виправдання агресивних дій росії проти України та спроба представити ситуацію в  вигідному для кремля світлі. Поширення дезінформації в медіапросторі щодо начебто "нормалізації життя" на окупованих російськими військами українських територіях, при цьому активно залучаючи керівництво рф. Формування в російському та європейському медіапросторі образу "українських нацистів" та інших негативних стереотипів.

"За російською методичною спецслужби кремля мають розповідати про події в Україні у першій половині 2024 року, використовуючи при цьому як уже давно відомі, так і щойно вигадані фейкові наративи: про начебто планування державного перевороту в Києві, звинувачення України у початку бойових дій на Донбасі, масовому вбивстві проросійських активістів у Одесі, тощо", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР пік активізації пропагандистських заходів припадає на день так званих виборів президента рф. Закінчення операції "Перун", яку проводять окупанти, планується до 30 червня поточного року.


Теги: війна

Переглядів: 386
Поширень: 0

Останні новини