Російські добровольці атакуватимуть військові позиції у Бєлгороді та Курську: евакуація місцевих жителів

Російські добровольці оголосили про наміри атакувати військові позиції у містах Бєлгород та Курськ. Жителів цих міст закликали евакуюватися.

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Бійці добровольчих загонів заявили, що війська РФ ведуть масовані атаки на мирні міста України, використовуючи позиції між будинками, школами та державними установами. Внаслідок обстрілів з території Бєлгорода гинуть цивільні жителі.

"Обстріл України з території Бєлгорода має зупинитися! У зв'язку з цим ми змушені завдати вогневої поразки з військових позицій, які розміщені в містах Бєлгород і Курськ", - йдеться у повідомленні.

Російські добровольці закликали мешканців Бєлгорода та Курська евакуюватися, щоб уникнути потенційних жертв серед цивільного населення. Також вони закликали місцеві влади евакуювати жителів Курської та Бєлгородської областей.

Нагадаємо, що вчора, 12 березня, "Російський добровольчий корпус" разом з двома іншими підрозділами перетнули кордон з Росією та захопили кілька населених пунктів, включаючи Бєлгородську та Курську області.

Поміж іншого, росіяни дві ночі поспіль скаржаться на атаки  дронів. Диктатор Росії, Володимир Путін, прокоментував події у Бєлгородській та Курській областях, звинувативши в цьому Україну.

Путін пов'язав прорив кордону добровольцями із нібито невдачами на фронті, а також не дати можливості  "волевиявленню громадян" на так званих президентських виборах в Російській Федерації.


Теги: війна

Переглядів: 443
Поширень: 0

Останні новини