Українські школярі представили свої проєкти ШІ: від адаптації військових з ПТСР до боротьби з кібербулінгом

Українські школярі презентували ідеї, як використовувати штучний інтелект для розв'язання глобальних проблем від адаптації військових з ПТСР до боротьби з кібербулінгом. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Цьогоріч Україна вперше бере участь у міжнародному хакатоні Teens in AI, який проходить більш ніж у 40 країнах світу. Як розповідає Федоров, цими вихідними відбувся національний етап конкурсу, де 10 команд школярів презентували власні ідеї того, як за допомогою ШІ зробити навчання більш інклюзивним, а також посилити сферу охорони здоров'я.

Серед презентованих проєктів були застосунки для військових та ветеранів з ПТСР, ШІ-перекладачі жестовою мовою для підлітків з порушенням слуху, технологія для боротьби з кібербулінгом, а також навчальні застосунки. Деякі команди навіть презентували прототипи своїх ШІ-продуктів.

Участь у конкурсі брали команди з усієї України від Рівненщини до Донеччини. Перемогла на хакатоні команда з Києва, яка розробила ConnectAbility застосунок на базі ШІ для вивчення жестової мови. Він може розпізнавати й озвучувати жести людини з порушенням слуху як її онлайн-перекладач. Згодом цей проєкт братиме участь у відборі на міжнародний етап хакатону. До міжнародного фіналу конкурсу пройде лише 5 команд, які оберуть з понад 40 країн-учасниць.

«Створюємо інновації попри все. Уявіть, наскільки класне технологічне майбутнє нас чекає з такою молоддю», – каже Федоров.



Переглядів: 324
Поширень: 0

Останні новини