Новачок «Шахтаря» був фігурантом скандалу зі ставками

Як відомо, донецький «Шахтар» завжди намагається знайти молодих талантів, аби в подальшому розкрити їх та виховати у якісних виконавців. Трансфер захисника Педрінью Азеведо не зовсім лягає у дану концепцію. Перш за все, футболісту уже 21 і він встиг видати декілька сезонів на дорослому рівні. А «гірники» не виплатили за нього ні цента, підписавши гравця як вільного агента.

Причина цьому – не зовсім чиста репутація футболіста, яка була підмочена скандалом зі ставками. Давайте разом оцінимо футбольні та не зовсім футбольні перспективи гравця.

На сайті Betline можна ознайомитись зі списком легальних букмекерських компаній, які працюють з українськими бетторами.

Гравець має чималий досвід, але змазану репутацію

Педрінью – фулб ек з багатим досвідом в бразильському футболі. Він зіграв 69 матчів за "Атлетіко Паранаенсе", що є досить високим показником для його віку (21 рік). Проте, він не мав досвіду в збірній Бразилії.

Однак, Педрінью потрапив у скандал зі ставками, пов'язаний з угрупованням бізнесмена Бруно Лопеса, яке займалося ставками на малоймовірні події в матчах. Він був фігурантом розслідування, але слідство визнало його невинним. Азеведо мав зустріч з прокурором, де відповів на усі запитання і був корисним слідству. Незважаючи на це, "Атлетіко" розірвав контракт з ним.

Це не перший раз, коли гравця Педрінью втягували у конфлікти. Восени 2021 року сталася сварка між футбольними клубами "Атлетіко" та "Віторія". Перші безкоштовно забрали гравця у других, використовуючи юридичні недоліки, хоча раніше сторони активно переговорювали про повноцінний трансфер за гроші.

Повернемося до подій цього літа. Педрінью, разом із іншими "жертвами" беттінгового скандалу, став розглядати можливості переїзду в Європу, побачивши приклад Едуардо Бауерманна та Рішарда, які також розірвали контракти з бразильськими клубами та перейшли в турецький "Аланьяспор".

Ще до появи чуток про можливий перехід в "Шахтар", інформація про захисника з'явилася в російських медіа – місцевий "Спорт-Експрес" повідомив, що агенти бразильця пропонували його трансфер московському ЦСКА та "Спартаку". До речі, в профілі на Transfermarkt агентство не зазначено.

З футбольної точки зору «Шахтар» зірвав джек-пот

З позицій гри, Педрінью звик грати широко у високих позиціях та атакувати простір на флангах біля чужого карного майданчика. Його дриблінг та просування м'яча досить добрі, але виникають труднощі у грі 1 на 1 в захисті. Його точність подач та статистика асистів залишають бажати кращого.

Зрештою, його успіх у "Шахтарі" буде залежати від того, як він зможе адаптуватися до стилю гри команди та до тренерських вказівок Ван Леувена. Це може бути ризикованим трансфером через його складний футбольний шлях та злочини зі ставками, тому цікаво спостерігати, як він впорається з новим викликом у "Шахтарі".

За виступами Педрінью в «Атлетіко» напрошується декілька узагальнених висновків:

Він любить грати високо на фланзі та часто підтримує атаку. Полюбляє активно поводити себе біля чужого карного майданчика;

Є парадоксальний момент: він візуально має начебто непогану подачу, але цифри суперечать цьому твердженню – незважаючи на 48% точності за останній рік (25 з 52 успішних кросів), xA складає лише 1.26, а результативних передач і зовсім немає;

Він встигає повертатися назад при втратах, однак можуть виникати нюанси при оброні один-на-один проти суперника;

Має хороший дриблінг (60% успішних обіграшів) та ефективне просування м’яча (70% точності).


Переглядів: 259
Поширень: 0

Останні новини