На Вінниччині створять представництво Європейської Асоціації місцевої демократії: як це повпливає на нашу область

У Вінниці відбулась робоча онлайн зустріч з керівництвом ALDA (Європейської Асоціації місцевої демократії) щодо консолідації зусиль з метою створення Агенції місцевої демократії у Вінницькій області (LDA Vinnytsia). Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

На зустрічі були присутні представники Вінницької міської ради, облради, обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та асоціації ALDA.

Під час зустрічі обговорили можливості та перспективи, які відкриється для Вінниччини внаслідок заснування LDA у Вінниці. Її діяльність буде поширюватись на всі громади області.

Йшлося про досвід потенційних співзасновників Агенції місцевої демократії Вінниччини і загальні подальші кроки. Так, "Провінційна рада Барселони" підтвердила зацікавленість у співпраці з Вінницею та областю через LDA Vinnytsia. Це дасть можливість зміцнити компетенції громад, сприятиме рівноправному партнерству та налагодженню демократичних процесів через спільні ініціативи та проєкти, - інформує Вінницька обласна рада.

Заступник голови обласної ради Ігор Івасюк подякував міжнародним партнерам за підтримку та висловив впевненість у тому, що їхній досвід буде надзвичайно корисним для громад нашої області.

По завершенню зустрічі учасники домовились про спільні дії, спрямовані на заснування на Вінниччині Офісу Європейської Асоціації місцевої демократії.



Переглядів: 404
Поширень: 0

Останні новини