Оренда житла з рієлтором і без

Оренда квартири без рієлтора – це відмінний спосіб заощадити кошти. Чимало людей цікавиться орендою житла. Квартири для власного проживання шукають як поодинокі особи, так і сім’ї. Це молодята, які тільки починають свій спільний життєвий шлях, та родини, що вже давно склалися (як з дітьми, так і без них). Шукають житло в оренду й студенти, які приїжджають на навчання. Люди, котрі живуть на околиці міста також можуть бути зацікавлені в оренді кімнат для проживання, адже щодня їздити на роботу, витрачаючи на це по кілька годин, зовсім не зручно.

Хто ще орендує квартири? Туристи. Плануючи відпочити в іншому місті, вони знімають квартири, щоб отримати максимальний комфорт у відпустці. Або ж навпаки, шукають максимально економні варіанти, відповідно до власних потреб та бюджету. Орендують житло й бізнесмени, які вимушені поїхати до іншого міста для проведення ділової зустрічі, наради тощо. Іноді це куди краще, ніж номер у готелі.

Які квартири орендують найчастіше

Різні споживачі надають перевагу різному житлу в оренду. Все залежить від потреб та можливостей. Загалом, найбільшим попитом користуються студії й однокімнатні квартири. Їхні можливості цілком відповідають потребам одиноких осіб або молодих пар, які шукають недороге житло. Серед молодих сімей та родин з дітьми (однієї дитиною) найбільш популярні двокімнатні квартири, що мають дві розділені кімнати. Трикімнатне житло орендують великі сім’ї чи люди, які працюють з дому й потребують багато особистого простору, або часто приймають гостей.

Так чи інакше, але майже всі орендарі надають перевагу житлу, що обладнане меблями та побутовою технікою. Таким чином вони отримують у власне розпорядження комфортну й практичну квартиру і заощаджують на її оформленні. Підвищений попит мають квартири, розташовані в центрі міста, на ділянці з гарною транспортною розв’язкою.

Для чого потрібен рієлтор

Найлегше, та не найдешевше орендувати квартиру через рієлтора. Фахівець у сфері нерухомості надає ряд послуг та консультацій щодо купівлі, продажу й оренди нерухомості. Зазвичай він виконує наступні завдання:

    Шукає нерухомість – рієлтор допомагає клієнтам знаходити нерухомість, що відповідає їхнім вимогам і бюджету. Консультує з питань нерухомості - надає професійні поради з правових та інших аспектів Оцінює нерухомість – визначає ринкову вартість з урахуванням наявних тенденцій. Проводить переговори між орендарями та орендодавцями для досягнення консенсусу на взаємовигідних умовах. Готує документи. Надає підтримку, починаючи з моменту пошуків житла, до завершення оформлення угоди.

Як орендувати квартиру без рієлтора

Щоб заощадити, ви можете орендувати житло без рієлтора, наприклад, якщо зв’язавшись самостійно з орендодавцем, вивчивши пропозиції на https://www.ndo.com.ua/. Звісно, це вимагає більших зусиль, але кінцевий результат того вартий. З чого почати? Шукайте оголошення, орієнтуючись на власні потреби та бюджет. Вибравши кілька найкращих варіантів, поспілкуйтеся з власниками житла, щоб отримати відповіді на додаткові питання та домовитися про огляд.

Прибувши за адресою, варто уважно оглянути квартиру, звернувши увагу на її комплектацію та технічний стан. Після цього слід обговорити з власником умови оренди та підписати договір. Всі папери обов’язково треба уважно перевірити перед підписанням. Угода без рієлтора вкрай відповідальне завдання. Воно потребує максимальної уваги та вміння домовлятися.


Переглядів: 288
Поширень: 0

Останні новини