На кордоні викрили іноземця, який вивозив українку за кордон для сексуальної експлуатації

Співробітники Чопського прикордонного загону, спільно з поліцією та прокуратурою, ліквідували канал торгівлі людьми на Закарпатті. 

За інформацією ДПСУ, оперативники Чопського прикордонного загону спільно зі співробітниками Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури затримали громадянина Угорщини, який намагався переправити 27-річну українку до країн ЄС через державний кордон. Чоловік планував доставити жертву до аеропорту, щоб вона потрапила до Королівства Камбоджі, де на неї чекала сексуальна експлуатація.

Правоохоронці встановили, що 41-річний іноземець познайомився з дівчиною через соцмережі і, використовуючи її уразливий стан, схилив її до роботи в борделях Камбоджі. У зв'язку з великими боргами перед банком та наявністю малолітньої дитини вона була змушена погодитися.

Торговця людьми та його жертву затримали після їх проходження контролю на виїзд з України в пункті пропуску «Косино». До заходів із затримання також залучили оперативників Мукачівського загону.

У ході невідкладних обшуків за адресою проживання фігуранта справи, який наразі проживає в Україні, були вилучені грошові кошти, банківські картки, чорнові записи тощо. Також було вилучено автомобіль, що використовувався для злочину.

Чоловіка затримано у порядку статті 208 КПК України. Йому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 149 ККУ "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Слідчі дії тривають.



Переглядів: 326
Поширень: 0

Останні новини