Вінницький апеляційний суд виніс вирок матросу за самовільне залишення місця служби: яке покарання він отримав

Сьогодні рішенням Вінницького апеляційного суду набрав законної сили вирок військовослужбовцеві Сергієві П., якому призначено п’ять років позбавлення волі за самовільне залишення місця служби.

У своїй апеляції захисниця засудженого наполягала на зміні рішення Козятинського міськрайонного суду та застосуванні до порушника тримання в дисциплінарному батальйоні. Своє вона прохання мотивувала, тим, що порушник визнав свою провину, має погашену судимість. Як зазначила адвокатеса, чоловік порушив закон через складні життєві обставини, але планував повернутися на службу. 

Прокурор, в свою чергу, вирішив, що п’ять років ув’язнення – справедливе й законне покарання. Він зауважив, що порушнику призначено мінімальний строк позбавлення волі із передбачених санкцією частини 5 статті  407 Кримінального кодексу України. Що ж стосується тримання у дисциплінарному батальйоні, то таке покарання, каже сторона обвинувачення, законодавець заборонив. Відтак, захисниця просила змінити вирок суду першої інстанції, але його залишили без змін, - повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Сергія П. було засуджено за тяжкий злочин, який він скоїв у травні минулого року через три місяці після призову: на станції «Козятин» Сергій П. покинув вагон поїзда, яким разом з іншими військовослужбовцями повертався до військової частини із навчання в Іспанії. Правоохоронці затримали втікача за місцем його проживання у листопаді 2023 року

Його засудили за самовільне залишення місця служби, вчинене військовослужбовцем (крім строкової служби) без поважних причин, тривалістю понад три доби, в умовах воєнного стану.



Переглядів: 332
Поширень: 0

Останні новини