Поліція припинила діяльність злочинної групи, яка спалювала оселі вінничан

Поліція припинила діяльність організованої злочинної групи, яка на замовлення підпалювала житлові будівлі по всій країні. Цю "послугу" можна було замовити через телеграм-канал за ціною від 500 до 3000 доларів. Злочинці ретельно розробляли плани здійснення підпалу, зокрема розвідували місцевість, закуповували паливно-мастильні матеріали і виготовляли з них "коктейлі Молотова". За свої дії вони можуть провести наступні десять років у в'язниці.

Інформацію надали у Департаменті комунікації Національної поліції України.

Спільна операція оперативників Департаменту карного розшуку та працівників карного розшуку в Житомирській області привела до виявлення організаторів злочинної групи: 20-річного та 26-річного резидентів Київської та Чернігівської областей відповідно. Щоб виконати "брудну" роботу, вони залучили дев'ятьох мешканців Київщини та Житомирщини у віці від 17 до 34 років, при цьому самі приймали замовлення на підпали та розподіляли гроші між членами злочинної групи, отримані за скоєння злочинів.

Учасники групи організовували виїзди на місця подій в будь-якій точці країни та закидали у будинки й квартири пляшки із запалювальною сумішшю, при цьому фільмуючи підпал чужого майна на камеру. Відео надсилали замовникам як підтвердження виконання. За послугу зловмисники просили від 500 до 3000 доларів.

Таким чином, злочинці встигли пошкодити чотири квартири та п'ять будинків у Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Слідчі Нацполіції здійснили 24 обшуки за місцями проживання учасників злочинної групи і зібрали переконливі докази причетності до серійних підпалів всіх одинадцятьох осіб, що брали участь у цих злочинах. У результаті обшуків були вилучені боєприпаси, понад 10 тисяч доларів у різній валюті, мобільні телефони, які використовувались для приймання замовлень та фільмування злочинів, а також банківські картки, на які перераховувались кошти за скоєне.

Згідно з процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, всім учасникам злочинної групи, включаючи організаторів, було повідомлено про підозру за умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України).

Підозрюваним вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів. За ці злочини їм загрожує до десяти років позбавлення волі.



Переглядів: 335
Поширень: 0

Останні новини