Вінничанин, представляючись експертом - криміналістом, виманював хабарі

Мешканець міста Вінниці був засуджений за публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури за підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі для вчинення нею будь-якої дії з використанням службового становища та за шахрайство, яке було здійснене за попередньою змовою групою осіб. Конкретно, ці звинувачення відповідають ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 2 ст. 190 КК України.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Вироком Вінницького міського суду обвинуваченому було призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Прокурор у суді успішно довів, що наприкінці 2019 року обвинувачений змовився зі співробітником правоохоронного органу та обманув вінничанина, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення.

Фігурант, представляючись експертом НДЕКЦ у Вінницькій області, обіцяв потерпілому допомогу в уникненні кримінальної відповідальності. В обмін на це потерпілий мав передати хабар у сумі 650 доларів США слідчому одного з районних відділень поліції м. Вінниці. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому. На сьогоднішній день вирок ще не набрав законної сили.



Переглядів: 268
Поширень: 0

Останні новини