У Бужацькому степу на Одещині зоозахисникам пощастило побачити колонію бабаків, що вже прокинулися після зими (фото)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Rewilding Ukraine – громадська організація, що працює над відновленням природних ландшафтів, поверненням диких тварин та сталим розвитком громад.

Під час обстеження колонії бабаків членам організації пощастило побачити бабаків, які вже прокинулися і вартують біля своїх нір. Їм також вдалося зробити кілька фотографій.

Одночасно можна було спостерігати щонайменше 10 тваринок, бабаки виглядають здоровими та активними, що свідчить про те, що вони добре перезимували в степу.

Окрім основної колонії на огородженій степовій території, яку бабаки розбудували після випуску, зоозахисники також натрапили на іншу систему нір за межами вольєру. Це означає, що тваринки починають розселятися диким степом. Саме це було метою програми реінтродукції виду бабаків в регіоні.

«Ми будемо спостерігати за новою колонією, щоб побачити, скільки тварин входить до її складу і як вона розбудовується. Також, цього року за можливості запланований наступний випуск бабаків, щоб збільшити розмір та генетичне розмаїття популяції цих харизматичних гризунів у Буджацькому степу», – повідомляє організація.

Фото: Олександр Бронсков/Rewilding Ukraine



Переглядів: 342
Поширень: 0

Останні новини