Лісівники спільно з волонтерами UAnimals висадили ліс на Вінниччині: чому це важливо

Напередодні у 10-ти регіонах України відбулась всеукраїнська акція відновлення лісів. Волонтери спільноти UAnimals зібрались у різних регіонах, щоб нагадати всім українцям про важливість лісу для людини. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Центральний лісовий офіс.

Організація UAnimals ще з 2016 року активно бореться за права тварин, виступає проти експлуатації тварин у цирках та дельфінаріях, хутрових ферм та будь-яких інших способів обмеження свободи тварин заради збагачення та розваг. З початку повномасштабного вторгнення волонтери також рятують тварин від війни, евакуюють із зони бойових дій.Не менш болючою є й проблема знищення лісів внаслідок російського вторгнення.

Саме тому, волонтери, лісівники та всі охочі зібралися у Гніванському лісництві філії «Вінницьке лісове господарство» для висадки сіянців сосен звичайних і дубів звичайних. Загалом на площі 1,4 га тепер зростатиме 9330 штук сіянців.

Працівники лісництва доглядатимуть за сіянцями та охоронятимуть їх, і вже через 7-8 років на цій ділянці зростатиме повноцінний ліс, наповнений різноманіттям рослин, тварин, птахів, комах.

Під час висаджування лісу волонтери ділились своїми переживаннями і водночас раділи стати частинкою створення лісу. Діти ж з вийнятковою завзятістю і захватом допомагали дорослим.

«Висадити ліс недостатньо, потрібно його доглядати, охороняти - це довгий процес, але вкрай важливий для нас, українців. Поки тисячі гектарів лісів в Україні знищують рашисти ми будемо відновлювати та примножувати їх у мирних регіонах», – наголосили волонтери.

«Ми відповідальні за тих, кого приручили», – фраза, яка така близька і для волонтерів UAnimals, і для лісівників. Вони піклуються про тварин, ми ж плекаємо ліси, бо ліс - це життя і це наша відповідальність.



Переглядів: 414
Поширень: 0

Останні новини