На Вінниччині виявили незаконну схему отримання посвідчень водія

Поліція Вінничини зупинила незаконну схему видачі водійських посвідчень. Особа, що пропонувала отримати документ без необхідних курсів та іспитів, була затримана. Їй пред'явлено обвинувачення і може загрожувати до восьми років ув'язнення.

Поліція Вінницької області припинила незаконну діяльність, пов'язану з отриманням водійських посвідчень без необхідного навчання в автошколі та складання іспитів. Фігуранта, який пропонував ці послуги, було затримано спільними зусиллями оперативників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та працівниками слідчого управління поліції Вінницької області. Йому пред'явлено обвинувачення, за яким може бути призначено до восьми років ув'язнення.

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції продовжує розкривати та припиняти корупційні схеми, які діяли у сервісних центрах МВС, які провертають так звані бігунки. Зловмисником, який організовував цю схему, виявився 51-річний мешканець Вінниччини. Він спільно з працівниками автошколи у Чернівцях підробляв документи, які підтверджували проходження теоретичного та практичного навчання з водіння. Після цього він пропонував своїм клієнтам безпроблемно здати іспити за взаємовигідних умов.

Оперативники Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки разом з слідчими поліції Вінниччини розкрили діяльність "бізнесмена" і вчасно затримали його після передачі другої частини грошей. Після цього правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта, в його автомобілі та у приміщенні автошколи. Під час цих заходів було виявлено і вилучено гроші, бланки медичних довідок, печатки медичної установи, водійські посвідчення та свідоцтва про закінчення водійських курсів.

Наразі 51-річного порушника затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі поліції Вінниччини повідомили йому про підозру за частиною 3 статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років тюрми. Крім того, поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетні до злочину.

"Зазначимо, що за зібраними фактами Департамент внутрішньої безпеки НПУ ініціює процес позбавлення акредитації автошколи, де фіктивно навчався клієнт бігунка. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура", - йдеться у повідомленні.


Теги: злочини

Переглядів: 309
Поширень: 0

Останні новини