В яку копійчину «влетить» Новорічний корпоратив

Вже за кілька тижнів вінничани зустрічатимуть Новий рік. Хтось вдома у колі родини, хтось – у колі друзів та знайомих, а хтось -  у компанії телевізора. Та вже зараз стартує пора новорічних корпоративів – колективні посиденьки у ресторані,  кафе, чи колективні подорожі тощо. Ми вирішили дізнатись, в яку суму виллється вартість святкування Нового року у розважальних закладах.

Найперше після затвердження списку гостей та обрання ресторану чи іншого закладу – формують меню. Вартість столу на корпоративи варіюється – від 350 грн за людину (але в такому випадку алкогольні напої та солодощі приносять із собою) до 750 і вище. Все залежить від гастрономічних забаганок колег, складеного меню та цін у самому закладі. Втім, слід також і зважати на те, що  чим ближче дата корпоративної вечірки до Нового року, ціни можуть дещо зрости.

Аби вечір був не лише у стилі «їж та пий», варто подумати і про ведучого заходу. До слова, тут вартість також міняється в залежності від того, чого хочуть клієнти  - аби все було креативно та цікаво, або ж – як у всіх, тости, банальні конкурси, наперед завчені вірші тощо. Ціна на ведучих для корпоративну становитиме від 2500 тисяч гривень і до 15 тисяч та вище.   

Якщо ж вам хочеться «екшену», як то ведмедів на велосипедах, відомого гурту чи то зірки, що вискочить зі святкового торту – слід врахувати, що тоді треба буде докласти до суми на святкування від 7 тисяч гривень (в залежності від забаганок, «зірковості» співаків і т.д.)

Два роки тому ми з колегам організували собі свято, - ділиться спогадами вінничанин Юрій Стасько. – Але ми вирішили, навіщо нам ведучий.  Врешті-решт, наш корпоратив був схожий на поминальну вечерю… Тихо їли, пили, розмовляли. Тому для себе вирішили – на свята має бути хтось, хто «заповнюватиме» тишу, допоможе розвіятися і посміятися.

Як правило хочеться зберегти на згадку кілька святкових фото «при параді» – тому останнім часом все частіше звертаються до послуг фотографів. Вартість роботи фотографів на новорічних корпоративах також становитиме від щонайменше 400 до 1500 тисяч гривень за одну годину. Але тут варто бути пильними – наразі кожен п’ятий вінничанин має «дзеркалку» і вважає себе профі- фотографом. Перш, ніж домовлятися за зйомку, не лишнім буде почитати відгуки про «кандидата» на фото, подивитися його роботи тощо. І однозначно не варто довіряти фотографування комусь із тих, хто святкуватиме разом із колективом.

Минулого року ми з колективом вирішили зробити стилізовану вечірку у стилі «ретро», і постало питання з фотографами. – пригадує вінничанка Марина Марчук. – Наш колега сказав – не питання, у мене є фотоапарат, я пофотографую. Але в середині свята він аж надто «втомився», і поїхав додому…  В результаті, кращі фото були зняті на мобільні телефони.

Якщо вартість столу, послуги фотографів, ведучих та розважальної програми в основному ділять на кількість бажаючих відсвяткувати, то питання святкового «луку» - вже питання індивідуальне, і залежить від стилю, гаманця та бажання виділитися серед колег. Якщо у вашому гардеробі нема  чогось святкового, то гарний вигляд на новорічному корпоративні також буде недешевим питанням.

Наприклад, вартість чоловічого костюму стартує від 1,5 тисяч гривень.  Сорочка – від 400 грн. Зачіска (звичайна стрижка) чоловікам обійдеться від 50 до 200 гривень орієнтовно. Класичні джинси від 700 грн і до 2400  грн. Взуття – від 1200 і вище.

У жінок збори обійдуться дорожче. Сукні від 700 гривень (в Інтернеті) і до 10 тисяч за ексклюзивну сукню від вінницьких дизайнерів.  Взуття – щонайменше від 1500 і вище. Мейкап та зачіска обійдуться у різноманітних салонах в середньому до тисячі гривень.

Останнім часом все більшої популярності набирають стилізовані тематичні вечірки. В такому випадку можна трішки зекономити на святковому вбранні і взяти відповідний костюм напрокат, або ж підготувати наряд із того, що знайдеться в гардеробі. Прокат новорічних костюмів для дорослих коштуватиме від 800 гривень.

Все більше компаній відмовляються від традиційних святкувань гуртом, а замість цього вирушають на відпочинок закордон, або ж разом  їдуть у Карпати. Це гарна нагода змінити звичну обстановку, ближче познайомитися із родинами колег, побачити цікаві місця та отримати позитивні емоції.

Кілька років тому наша фірма порахувала, скільки нам обійдеться святкування, і вирішили – краще провести свято нетрадиційно, вирушили у Польщу, - пригадує вінничанка Ірина Бевз. – Ось такий відпочинок дійсно запам’ятається – новорічна атмосфера, різдвяні ярмарки, розваги – одним словом, супер! Відтоді започаткували традицію – щороку із колегами, їх родинами вирушаємо у нову країну.

Отже, скільки коштуватиме святкування свята із колегами – залежить від забаганок, побажань, смаків та витребеньок. Однак, де саме, і як саме зустрічати свята – не надто важливо. Головне, аби спогади про свято залишились найтеплішими, а емоції – найпозитивнішими.

(При врахуванні вартості використовувались середні ціни ринків, Інтернет-магазинів одягу, салонів дизайнерського одягу, ресторанів та кафе міста, перукарень та салонів краси).


Теги: Новий рік

Переглядів: 4443
Поширень: 0

Останні новини