У НГУ відреагували на скандал стосовно поїздки кінолога з собакою у потязі "Укрзалізниці": як все було насправді

Після того, як кінолога зі службовим собакою не пропустили до салону потяга "Укрзалізниці", у Національній гвардії України з'явилася історія "від імені лабрадора". У цій розповіді собака "розповів" про себе, та подорож залізницею, яка викликала широкий суспільний резонанс.  Отож наразі відомо, що лабрадора звуть Ермі. Це службовий пес Нацгвардії.

У дописі наголошують на тому, що ситуація насправді була не такою бентежною, як її описали. До Києва кінолог та його пухнастий помічник їхали у викупленому купе, а вже до Чернігова обрали саме потяг Інтерсіті, щоб якнайшвидше дістатись пункту призначення. Кінолог знав, що за законом великих собак не можна перевозити у загальних вагонах, проте він домовився з провідниками.

"До самого Києва ми їхали у викупленому купе (я і мій кінолог), як те передбачено правилами. А вже з Києва найближчим потягом, щоб дістатися Чернігова, був саме Інтерсіті. Тож ми вирішили його не проГАВити і взяли квиток, щоб не чекати до пізньої ночі, коли буде змога їхати пасажирським поїздом саме у купе. Працівники залізниці – все зрозуміли, ми про все домовилися і поїхали. І, хоча за правилами у загальних вагонах Інтерсіті, де багато людей, таким великим собакам, як я, їхати не можна, для мене зробили виключення – а щоб всім іншим пасажирам також було комфортно, я поїхав у тамбурі. Врешті, нам з кінологом було важливо дістатись додому якнайшвидше. І я ті дві години навряд хотів би їхати в наморднику, навіть якби мене туди впустили", - йдеться у повідомленні.

Щоб заспокоїти читачів, Ермі "написав", що для нього та інших службових собак є спеціальні вагони й авто. І найчастіше вони саме так і подорожують. Випадки поїздок загальними вагонами "Укрзалізниці" - рідкість. 

"Хочу сказати, що у Нацгвардії є вагони й авто, які передбачені для перевезення собак. Мої “колеги” частіше всього саме так і їздять. А також дякую представникам Укрзалізниці, які теж хвилювалися за цей випадок. Моя така подорож це більше виняток, ніж тенденція (маю на увазі – з перевезенням саме службових тварин)", - наголошують у дописі.



Переглядів: 408
Поширень: 0

Останні новини