Агропромисловий розвиток та земельні відносини: у Вінницькій Облраді відбулося засідання

У Вінницькій Облраді відбулося засідання постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин. Участь у засіданні взяли заступник голови обласної Ради, прокурор Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури, генеральний директор підприємства «Віноблагроліс» тадиректора комунального підприємства «Антопільське».

Члени постійної комісії заслухали інформацію про виконання обласних програм за 2023 рік:

– Обласної програми розвитку лісового і мисливського господарства в лісах, які надані у постійне користування Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс», підвищення лісистості і озеленення об’єктів тваринного світу у культурно-освітніх та виховних цілях на 2017-2023 роки;

– Програми розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки;

– Регіональної програми з охорони земель, поліпшення  відповідних угідь, проведення інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель у Вінницькій області на 2021-2025 роки.

Депутати ухвалили проєкт рішення «Про затвердження обласної Програми розвитку лісового і мисливського господарства в лісах, які надані у постійне користування Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс», підвищення лісистості і озеленення об’єктів тваринного світу у культурно-освітніх та виховних цілях на 2024-2028 роки» та рекомендували голові обласної Ради внести його на розгляд сесії.

Члени постійної комісії заслухали виконання фінансового плану комунального підприємства «Антопільське» щодо результатів діяльності за 2023 рік.

Депутати заслухали лист Вінницької обласної прокуратури від 20 березня 2024 року про повідомлення дати надходження на адресу обласної Ради проєкту рішення про встановлення ставок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Після обговорення члени постійної комісії вирішили направити лист до обласної військової адміністрації із вирішенням цього питання по суті.

Загалом депутати розглянули та ухвалили рішення з шести питань.
Джерело: Вінницька Облрада



Переглядів: 368
Поширень: 0

Останні новини