Подавайте через Дію заяви в міжнародний Реєстр збитків: як це зробити

Мінцифри запускає новий важливий сервіс – подання через Дію заяви в міжнародний Реєстр збитків.

«Дані з міжнародного Реєстру будуть основою для майбутніх репарацій. Дія стає важливою частиною передавання й відображення масштабів збитків від російської агресії», – пише у своїх соцмережах Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України.

Щоб скористатися сервісом, треба оновити дію.

На першому етапі варто подавати через застосунок заяви про знищену або пошкоджену нерухомість: приватний будинок, квартиру, дачний чи садовий будинок або інше житлове приміщення. Для подання заяви треба бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевої влади, ЦЕ ВАЖЛИВО. 

За словами Міністра, далі буде можливість подавати заяви в реєстр про вимушене переміщення, шкоду життю, здоровʼю, тортури та сексуальне насильство. Потім скарги зможе подавати бізнес і держава.

«Росія має заплатити за збитки, а для цього Мінʼюст разом з USAID і проєктом TAPAS працює над досить складним і тривалим процесом репарацій. Дія робить подання заяв до реєстру простим, доступним і безпечним», – пише Федоров.

До речі, за першу годину функціонування Реєстру збитків від агресії РФ заявки на компенсацію подали вже 18 українців. Про це Дмитро Кулеба розповів на своїй сторінці в Instagram, виклавши фото з нового офісу Реєстру в Гаазі разом з Іриною Мудрою, яка багато зробила для створення Реєстру.

 Дмитро Кулеба з Іриною Мудрою



Переглядів: 305
Поширень: 0

Останні новини